ETTERSALGSMARKEDET
ETTERSALGSMARKEDET

ettersalgsmarkedet

Nike, New Balance, Adidas, Jordan og mange flere lanserer stadig nye sneakers. Til sammen dekker de alle behov med alt fra joggesko til vanlige sko, der noen er mer eksklusive og sjeldne enn andre. Som du sikkert allerede har skjønt, er det de mer unike sneakers vi selger hos Street Bill. Skoene er eksklusive ut over det vanlige og selges på annenhåndsmarkedet, der det finnes en rekke atypiske spilleregler som vi skal forklare i dette avsnittet.

Markedet for eksklusive sneakers kjennetegnes av produkter som er så etterspurt at tilbudet ikke holder følge. Derfor havner produktene i det vi kaller ettersalgsmarkedet. Overgangen skjer etter at skoene er lansert og utsolgt på rekordtid, hvorpå de havner i hendene på privatpersoner og profesjonelle som med revolusjonerende teknologi har mulighet til å kjøpe store partier. Herfra er spillereglene vesentlig annerledes fordi skoene nå har havnet i hendene på privatpersoner. Hvis du har forelsket deg i et par eksklusive joggesko, må du derfor som regel skaffe deg dem via ettermarkedet, der du har to alternativer:

1. Prøv å handle med en av de mange privatpersonene

2. Bestille fra butikker som Street Bill

Det som skiller de to alternativene er blant annet prisen, og derfor tenker du kanskje "hvorfor ikke bare kjøpe privat?", først og fremst på grunn av usikkerheten rundt prisen:

 • Om du mottar produktet du bestilte
 • Når du mottar bestillingen
 • Du har mulighet til å returnere
 • Du har reklamasjonsrett
 • Du mottar et falskt produkt

Da privat handel er en voksende trend, har mange svindlere fått øynene opp for det lukrative ettersalgsmarkedet, noe som gjenspeiles i en femdobling av anmeldelser knyttet til nettkriminalitet i perioden 2009-2019. Kort sagt, det er for mange usikkerhetsmomenter forbundet med å handle privat, og derfor anbefaler vi å handle et sted der alt er i orden fra starten av. Det er her Street Bill kommer inn, vi eliminerer alle slags bekymringer som kan være forbundet med å handle eksklusive og dyre joggesko. I tillegg har vi valgt å vise full åpenhet gjennom vår fysiske butikk, der vi setter vår ære i å være i øyehøyde med kundene våre.

SJELDNE PRODUKTER

Det er ikke bare joggesko som omsettes på ettersalgsmarkedet, det finnes også en rekke andre streetwear-produkter som kjøpes og selges til overpris på ettersalgsmarkedet. Det dreier seg blant annet om eksklusive streetwear-klær og en lang rekke andre sjeldne produkter, inkludert tilbehør som caps, dekorasjoner og hjemmeartikler. Hele grunnlaget for dette markedet er imidlertid bygget rundt joggesko, som fortsatt står for størstedelen av salget på ettermarkedet.

Hvis man ser isolert på ettersalgsmarkedet og de produktene som etterspørres i dag, kan størstedelen av dette markedet deles inn i joggesko og klær. De siste årene har imidlertid en rekke livsstilsprodukter gjort seg bemerket på ettermarkedet, blant annet IKEA x Off White, som har lansert flere produkter til hjemmet. Felles for disse samarbeidene er at de har en absurd høy videresalgsverdi på ettermarkedet, noe som bare viser hvordan merkevarer klarer å skape stor etterspørsel etter andre produkter enn klær og sko som selges til langt høyere priser enn i detaljhandelen. Derfor ser vi på ettersalgsmarkedet som et svært spennende marked som vil vokse eksponentielt både som marked og innenfor produktkategorier i løpet av de neste årene.

Hvis du vil lære mer om joggesko i ettersalgsmarkedet, kan du lese videre nedenfor.

GÅR SKOENE OPP I PRIS?

Går skoene opp i pris?

Du har sikkert lurt på hvorfor du har sett på en joggesko den ene dagen til en bestemt pris og neste dag til en helt annen pris. Skoene vi selger, øker i pris over tid fordi de ikke er planlagt å komme på lager igjen. Det betyr at antallet som slippes ut er definitivt, og dette antallet samsvarer svært sjelden med den faktiske etterspørselen. I tillegg til at etterspørselen er større enn tilbudet, kan det også være andre grunner til at en gitt modell øker i pris:

 • Modellen er supertrendy og er derfor et must
 • Michael Jordan har oppnådd kultstatus over hele verden
 • En kjendis blir sett i en bestemt silhuett

Hvis du vil få tak i eksklusive joggesko når de er billigst, bør du slå til kort tid etter lanseringsdatoen. Da er prisene vanligvis lavest, og de vil gradvis øke i pris over tid. Som en tommelfingerregel kan du regne med en tidsramme på 3-6 måneder før antallet nye par synker i en slik grad at prisen virkelig begynner å bevege seg oppover.

HVA ER ANNERLEDES?

Hva er annerledes?

Selv om du allerede har lært om noen av forskjellene mellom å drive i ettersalgsmarkedet og i en vanlig skobutikk, vil vi gjerne fremheve noen av de mer underliggende, men svært viktige forskjellene som finnes:

 • Det er IKKE mulig å få refusjon fra leverandørene våre i tilfelle et defekt produkt
 • Arbeide med beskjedne marginer

Når vi snakker om at det ikke er mulig å få refusjon fra leverandørene våre, sikter vi til situasjonen der en kunde etter bruk har funnet en eller flere feil på et produkt. Dette gjelder ikke i situasjoner der produktet fortsatt er i ny stand. Grunnen til dette er at vi, som et ekstra trinn i kontrollprosessen, kvalitetssikrer alle produkter ved mottak og derfor har ansvaret for å finne feil og mangler. I noen tilfeller viser feil og mangler seg først etter bruk, og da står vi igjen med et tap fordi vi ikke lenger kan rette krav mot leverandøren.

Skobutikken er preget av høye marginer fordi produktene ofte kjøpes gjennom sertifiserte forhandlere og detaljister. Dette er IKKE tilfelle i ettersalgsmarkedet, der produktene handles med privatpersoner og til markedspriser. Resultatet er at dette markedet domineres av beskjedne marginer. Derfor tilbyr vi aldri besparelser, bortsett fra i spesielle tilfeller, for eksempel på Black Friday.

HVORDAN FUNGERER DET?

hvordan fungerer det?

Grunnleggerne av Street Bill, Thomas og Andreas, har begge over 12 års erfaring fra ettersalgsmarkedet for eksklusive sneakers. Denne erfaringen har ført til at de har et stort nettverk som gjør det mulig for dem å skaffe så godt som alle joggesko i alle størrelser. Nettverket består av pålitelige og ambisiøse partnere som sammen bidrar til å forenkle handelen med eksklusive joggesko.

Målet er å gjøre det store nettverket vårt tilgjengelig for kundene våre, slik at de trygt og enkelt kan handle sjeldne joggesko uten å bekymre seg for om en ekstern plattform eller privat selger kan levere i tide og på en trygg måte. Det skal være enkelt å handle eksklusive sneakers.

Samtidig som vi ønsker å være den ledende skandinaviske forhandleren av eksklusive joggesko, har vi ingen planer om å gå på akkord med kvaliteten på tjenesten vi tilbyr. Derfor får du som kunde alltid:

 • 2 års garanti
 • 30 dagers returrett

Vil du vite mer?

Nå har du lært om ettersalgsmarkedet, men hva med den revolusjonerende teknologien som enkeltpersoner bruker for å kjøpe store varepartier til hver sneakerlansering? Fenomenet kalles sneaker botting og krever mye kapital for å delta. Bare programvaredelen kan koste et tresifret tusenbeløp, og du må kunne investere tungt i innkjøp for å maksimere potensialet. Det krever kyndig personale og administrasjon, og derfor er sneaker botting bare egnet under visse omstendigheter.

Har du lurt på hvordan vi sikrer konkurransedyktige priser på produktene våre og håndterer stadige prisøkninger fra leverandørene våre? For å håndtere de mange prisøkningene bruker vi en programvare som skanner markedsindeksen to ganger om dagen og deretter foretar prisjusteringer. På denne måten må vi sjelden kansellere en ordre fordi vi har gjort prisendringer på forhånd.

Vi håper du nå forstår hva det vil si å jobbe i ettermarkedet og hva du kan forvente når du handler hos oss.