Hos Street Bill gjør vi mye arbeid for å eliminere trusselen om forfalskede produkter. Det har begynt å dukke opp falske produkter stadig oftere, spesielt på det danske markedet, og merkelig nok er det faktisk de færreste som kan skille mellom ekte og falske produkter – noe som er fullt forståelig, for falske produkter blir gradvis mer identiske med autentiske produkter, så hvordan kan du se forskjellen?

Det er en del elementer som er relevante når det kommer til å sjekke et par sneakers, men det varierer enormt med hvilken modell man ser på, samt hvor god kopi vi har med å gjøre. Videre varierer kvaliteten fra Nike også veldig, men ikke nok til at kvaliteten varierer, noen ganger dukker det opp såkalte "factory flaws" på produkter fra Nike - under følger et aktuelt eksempel vedlagt hvor selve Swooshet på modellen Nike Air Jordan 1 High "Reverse Shattered Backboard" reverserer ganske enkelt. Men "factory flaws" oppstår typisk i mye mindre grad gjennom for eksempel sying, struktur og plassering av detaljer, som alt i alt bare bidrar til å gjøre det vanskelig å gjenkjenne falske og autentiske produkter.

For denne verifiseringsprosessen har vi anskaffet et par falske Nike Air Jordan 1 High "Mocha", som vi legger side om side med et identisk par, hvor vi påpeker forskjellene, og utdyper hvordan vi enkelt kan skille mellom de to – nettopp fordi vi er eksperter på området.

1. Boksen

Bildet under inneholder de to forskjellige boksene som er inkludert på henholdsvis det falske og autentiske paret Nike Air Jordan 1 High “Mocha”. Det ser blant annet ut som at skriften/skriften er betydelig tykkere på én boksetikett. I tillegg er det en "suggested retail"-brikke på den nedre eskeetiketten, som er en indikator på at skoene er solgt av en amerikansk forhandler, da forhandlere i EU alltid fjerner denne taggen. Flertallet av boksene på forfalskede varer har denne "suggested retail", derfor kan det noen ganger betegnes som en indikator på at produktet ikke er autentisk.

Siden skriften er betydelig tykkere på boksen og den ovennevnte taggen kommer på den nedre boksen, er utgangspunktet at dette må være falsk.

2. Utseende

Det neste elementet å undersøke er det generelle utseendet til modellen, bare å se på materialet som brukes. Dette gjøres for å skille skinnet i dette scenariet. Den øvre sneakeren har helpolert skinn med et helt jevnt format, noe som tyder på syntetisk materiale, som det er. Materialet er ikke naturlig skinn, men noe kjemisk produsert. Dette er aldri en god indikator, da denne typen materialer typisk er billigere å produsere med.

På den nederste modellen er skinnet mye mer ujevnt og dermed kan det raskt fastslås at det er ekte skinn.

Derfor er utgangspunktet her at toppsneakeren på bildet under må være falsk.

3. Lukten

Det är anmärkningsvärt att lukten av skorna ofta är en solid indikator på om produkten är falsk eller inte - detta gäller endast helt nya par - eftersom lukten av äkta sneakers är mild och behaglig på grund av de goda produktionsanläggningarna. På falska produkter är lukten mycket starkare och består av syntetiska ämnen som skapar en tjock atmosfär och mindre optimala produktionsanläggningar.

På det falska paret kan vi tydligt känna skillnaden, just för att lukten är mer syntetisk och stark.

4. Wings logo

Det neste vi raskt legger merke til er forskjellen mellom de to Air Jordan-logoene – wings-logoen er også nevnt, hvor størrelsen mellom de to ikke er den samme. Skoen til høyre har en betydelig større vingelogo enn den til venstre, og også en sterkere glans og et sterkt reflekterende speilbilde på den.
Skoen til venstre har en veldig nøyaktig plassering av vingelogoen, basert på hva standarden er for akkurat denne størrelsen. I tillegg er logoen reflekterende, men i mer begrenset grad.

Dermed er det skoen til høyre på bildet som anses å være falsk.

5. Toe box

Neste trinn er å sjekke tåområdet, også kalt tåboksområdet. Her synes produsentene bak ikke-autentiske produkter det er vanskelig å treffe riktig struktur i området.

På skoen til høyre kan tåboksområdet best illustreres med en liten bakke, som topper seg rundt midtpunktet og deretter beveger seg ned igjen. I tillegg er pustehullene litt større og mer presise enn joggeskoen til venstre i bildet.

Som man kan se på skoen til venstre er tåboksområdet mer eller mindre helt flatt og pustehullene mindre presise.

Det er av disse grunnene vi antar at skoen til venstre er falsk.

6. Timeglass

Deretter ser vi på formen, men nettopp strukturen på baksiden av skoene. Originale og dermed autentiske Air Jordans har en timeglasslignende struktur, som vi har forsøkt å vise på bildet ovenfor.

Skoen til venstre på bildet er den autentiske, som skoen til høyre er den falske. Selv om det er vanskelig å skille, er det fortsatt noen få punkter som vi har angitt med piler, som viser en mer presis struktur av timeglassformen.

Den falske sneaker til høyre er mer klumpete og tykkere, noe som gjør at den midterste delen av timeglasset ikke vises like tydelig som skoene til venstre. Det er imidlertid ikke langt unna å ha riktig struktur, noe som er spesielt skummelt.

7. UV-lys

Vi er nå nær slutten av vår verifiseringsprosess, hvor vi alltid gjennomgår hele produktet og tilhørende deler med UV-lys. Ved å bruke UV-lys kan du vanligvis finne feil på de falske produktene, enten det er søm, et stempel fra produsenten eller noe helt annet, det kan finnes ved bruk av UV-lys.

I vårt tilfelle fant vi ikke skilt på esken eller utsiden av skoene, vi måtte se inni skoene. Her fant vi imidlertid flere tegn som indikerer et falskt produkt. Som det viktigste tegnet begynte den indre sømmen langs midten av skoen å lyse opp på det falske produktet, mens sømmen på den autentiske sneaker ikke lyste opp i det hele tatt.

RUNDING

Dette var mer eller mindre hele vår verifiseringsprosess, om enn med flere forbehold. Det kommer mye an på hvilken modell vi jobber med. I tillegg har det totale produksjonstallet innvirkning, fordi et høyere tall vanligvis betyr flere "factory flaws". 

Hvis du har lest gjennom prosessen ovenfor, kan vi forstå om du er sjokkert over hvor sammenlignbare de to produktene er - dette er også grunnen til at vi anbefaler å handle gjennom pålitelige forhandlere som oss, fremfor private selgere som ofte mangler ekspertise på området.

Vi er veldig presise i våre vurderinger og treffer nesten alltid blink nettopp fordi vi er så grundige. I de få tilfellene hvor det er den minste tvil mellom oss, har vi flere tredjeparter i form av arbeidspartnere etc. som hjelper oss hele veien – dermed er du garantert et autentisk par HVER gang du handler på Street Bill.

MERK FØLGENDE:

Street Bill føler seg tvunget til å kunngjøre at vi ikke på noen måte støtter det svarte markedet for falske produkter, og dette ene produktet er anskaffet utelukkende for å synliggjøre forskjellene mellom autentisk og falsk.

 

Street Bill Mission

Mission

Bak Street Bill finner du de to eierne Andreas Kjeldskov og Thomas Frydendahl, som har vært ekstremt lidenskapelig opptatt av sneakers hele livet.

Street Bill jobber under slagordet "for sneakerheads, by sneakerheads" fordi vi tror at kun de mest lidenskapelige sneakerheadene har muligheten til å yte den beste servicen.

Når du som kunde blir en del av familien hos Street Bill, vil du oppleve at det aldri blir vanskelig å kjøpe nye sneakers igjen. Dette skyldes vår erfaring og kunnskap innen feltet, som definitivt har ført til at vi vet nøyaktig hva som skal til for å gjøre det bedre enn alle andre.