Velkommen til vår størrelsesguide for Nike-sko. Det kan være vanskelig å finne riktig størrelse når du handler på nettet, så les videre!

Størrelsene kan variere noe mellom de ulike Nike-merkene. Derfor anbefaler vi at du måler føttene dine og sjekker guiden før du kjøper. Du kan bruke størrelsestabellen nedenfor for å finne riktig størrelse.

Nike sko størrelsesguide

MERK: CM-feltet i tabellen ovenfor viser lengden på sålene som tilsvarer de ulike skostørrelsene.

MÅL FØTTENE DINE

For å finne riktig størrelse på Nike joggesko må du først måle foten din.

Vi bruker vanligvis to måter å måle fotlengden på:

1. Stå på et stykke papir med hælen mot en vegg. Marker på papiret hvor den lengste tåen slutter. Mål avstanden fra veggen til merket i centimeter.

2. Sett hælen mot en vegg, en bokhylle eller en annen gjenstand. Bruk deretter et målebånd, en linjal eller lignende til å måle lengden fra hælen til stortåen.

Hvordan passer Nike-skoene?

Nikes joggesko passer som regel til størrelsen. Det betyr at du kan velge samme størrelse som du vanligvis bruker. Du kan lese mer om hvordan de ulike modellene passer nedenfor.

Som en tommelfingerregel anbefaler vi at du går en halv størrelse opp hvis du har brede føtter. Dette vil sjelden påvirke komforten.

Du kan også velge å lese vår Air Jordan-størrelsesguide.

Air Force 1-passform

AF1 har en god passform. Modellens robusthet og sammensetning gir silhuetten god plass på innsiden, noe som betyr at du trygt kan velge din normale skostørrelse. Hvis du har brede føtter, er det verdt å gå opp en halv størrelse.

Air Max 1 størrelsesguide

Vi anbefaler at du bruker din normale Nike-størrelse i AM1. Modellen har god plass på innsiden, men de fleste trenger likevel sin vanlige skostørrelse i Air Max. Bruk derfor tabellen over som utgangspunkt hvis du er det minste i tvil om valg av størrelse.

Velge størrelse på Air Max 90

AM90 er ganske smal i størrelsen, så vi anbefaler at du går opp en halv størrelse hvis du har en bred fot for å få ekstra plass. Velg din normale Nike-størrelse hvis du har vanlige føtter. Vanlige føtter defineres som føtter som verken er brede eller har høy vrist.

Størrelsesguide for Air Trainer 1

AT1 passer til størrelsen. Bruk din normale skostørrelse for å få den mest komfortable passformen. Modellens struktur og sammensetning gjør at passformen er vanlig, så det er ikke nødvendig å tenke for mye på størrelsen på denne modellen. Nesten alle ender opp med sin vanlige størrelse, med unntak av de med høy vrist.

Finn din størrelse i Nike Blazer

Generelt har Nike Blazer en vanlig passform. Derfor anbefaler vi at du velger din normale Nike-størrelse. Modellens smale krage kan imidlertid være vanskelig å få føttene gjennom. Derfor bør du gå en halv størrelse opp hvis du har brede føtter.

Størrelsesguide for Dunk

Nike Dunk har en vanlig passform. I tillegg er modellen egnet for personer med brede føtter fordi fronten er relativt bred. Derfor kan de fleste slippe unna med å velge sin vanlige skostørrelse, og det vil ha betydning for komfort og bevegelighet.

Hvordan er Sacais passform?

Denne modellen er true to size, noe som betyr at passformen er allsidig på tvers av merker. Vi anbefaler derfor at du velger din vanlige Nike-størrelse. Gå en halv størrelse opp hvis du har brede føtter.

Air Max Plus (Nike TN) - finn riktig størrelse

For Nike TN bør du uten å nøle velge din normale Nike-størrelse. Skoens ytre utseende kan potensielt indikere at passformen er alt annet enn vanlig, men det er ikke tilfelle. De fleste bruker sin vanlige størrelse, men vi har sett tilfeller der brede føtter kan gjøre det nødvendig å gå opp en halv størrelse.

Størrelsesveiledning for Zoom Vomero 5

Når du skal velge størrelse på den elegante Zoom Vomero 5-silhuetten, velger du ganske enkelt din vanlige Nike-størrelse. Modellens passform kan klassifiseres som normal, noe som betyr at du bør ta utgangspunkt i din vanlige skostørrelse. Bruk derfor størrelsestabellen som en veiledning.

Ofte stilte spørsmål (FAQ)

1. Hvor finner jeg min Nike skostørrelse?

Det kan du gjøre i denne Nike-størrelsesguiden. Mål lengden på foten din i centimeter, og bruk deretter størrelsestabellen ovenfor for å finne riktig størrelse. Vær oppmerksom på at størrelsene kan variere fra modell til modell.

2. Hva betyr "true to size"?

True to size er et begrep som brukes i sneakerverdenen for å beskrive en sneaker og dens passform. Når en sko er true to size, har den en normal passform.

3. Er Nike-skoene tro mot størrelsen?

Generelt er Nike-joggesko størrelsesriktige, men avhengig av foten din og de respektive modellene vil det være variasjoner. Derfor anbefaler vi at du leser størrelsesguiden for Nike-sko nøye.

4. Jeg har brede føtter?

Hvis du har brede føtter, anbefaler vi at du går en halv størrelse opp, slik at føttene dine kan puste lettere. Du bør imidlertid alltid lese avsnittet for den modellen du har i tankene. På den måten er du alltid i forkant når du skal velge størrelse.

Har du noen spørsmål? 

Du kan alltid kontakte oss via e-post hvis du har spørsmål, og vi vil svare på henvendelsen din så snart som mulig.